nits en blanc

un espai literari d'històries que ens uneixen i d'altres coses...

històries

      

 

 

 

 

 

L'Enric Mas (Lleida, 1974) estudià Òptica i Optometria a Terrassa, UPC, tot i que estigué més de nou anys sense exercir. El destí el portà a treballar a l'IES Martí l'Humà de Montblanc, on estigué des del 2001 fins el 2006.

L'any 2008 publicà el llibre de relats Nits en blanc. La inspiració d'aquests relats prové de la seva pròpia experiència i de la meravellosa relació amb la gent de la Conca de Barberà, on s'hi sent realment adoptat. Nits en blanc és el primer llibre que tracta l'educació i tot el que la rodeja des del punt de vista d'un conserge d'institut (no hi ha constància de cap altre llibre d'aquest tipus en tot el país).

És el guionista, director i co-protagonista del tràiler de Nits en blanc, el qual podeu veure a través d'aquest web. És el primer tràiler de llibre gravat (parcialment) a la Conca de Barberà. Des de llavors ha escrit un bon grapat de relats, inèdits de moment.

Posteriorment, ha publicat la novel·la Segueix el teu cor, ambientada íntegrament a Montblanc, i ha escrit, dirigit i produït el corresponent tràiler de Segueix el teu cor, que ha gaudit d'un pressupost més alt que el primer i ha estat gravat íntegrament a la Conca.

El 16 d'abril de 2011, sota el lema "Més que 1 Marató i 1 Presentació", l'Enric Mas va córrer 42,810 km i va presentar el seu llibre "Segueix el teu cor" al CCCB de Montblanc. Va dedicar els 42,810 km i la presentació a la Pati Pena Salarich, una inspiració que ens deixà als 19 anys a causa de la leucèmia. Tant la Nova Conca del 21 d'abril com la revista Go&Run (Mèxic) de juny van cobrir la gesta:

revista Go&Run (juny de 2011): "no tenemos constancia de que nadie haya corrido más que una maratón y haya presentado seguidamente un libro suyo".

la Nova Conca (21 d'abril de 2011): "Som conscients que és impossible consultar totes les fonts, però el fet que no hi hagi cap referència "visible" ja ens dóna una idea de l'excepcionalitat d'allò que va fer l'Enric Mas a la Conca dissabte 16 d'abril. En qualsevol cas, és el primer a fer-ho a la Conca de Barberà".

Continua publicant assaigs en clau de crítica i d'humor, molts dels quals també apareixen en diaris com El Periódico, El Punt Avui, Ara o El Segre. Alguns dels títols són: Una conxorxa d’enzes: Goscinny i Uderzo ho sabien molt bé; No ho faci tan bé, sr. Wouk; El mitjà es justifica a si mateix: com ho sabies, Franz?; L'estrany cas del sorteig de les meses electorals; El vot dels morts; El vot no és secret; L'invent del DNI (o com viure eternament i no poder ressuscitar morts); Del Cinerama al cinema digital: del zenit a la decadència...

El seu últim article Del Cinerama al cinema digital: del zenit a la decadència ha tingut un impacte mediàtic inesperat en el món del cinema i les arts. Ha estat publicat en el número 49 (abril de 2016) de la prestigiosa revista de cinema CONTRAPICADO, així com a la revista Guión actualidad i a nombrosos blogs de cinema i història.

Actualment es troba immers en la direcció i producció de l'obra de teatre Segueix el teu cor, basada en la seva pròpia novel·la.

 

Publicacions:

-Segueix el teu cor: l'obra de teatre. Ja escrita i en procés de preparació per a l'estrena als escenaris el 8 i 9 de juliol de 2017 al teatre GESPA (c. Sant Pere Més Alt, 25, Barcelona).

-Del Cinerama al cinema digital: del cenit a la decadencia, publicat a la revista CONTRAPICADO (ISSN 2014-7406) en una edició exclusiva que inclou un final alternatiu més extens.

-Nombrosos relats i assaigs, molts dels quals continuen apareixent en diaris com El Periódico, El Punt Avui, Ara o El Segre. Es poden llegir íntegres en aquest web.

-Segueix el teu cor - inèdit, publicat a youtube el setembre de 2011, és molt més que un documental sobre el rodatge del tràiler.

-Més que 1 Marató, publicat a youtube el maig de 2011. Es pot viure la cursa de 43 km feta per l'autor i un extracte de la presentació del seu llibre "Segueix el teu cor" (16/04/2011). Dedicat a la Pati Pena Salarich, morta de leucèmia als 19 anys.

-Tràiler de Segueix el teu cor, publicat a youtube el març de 2011. És el primer tràiler gravat íntegrament a la Conca de Barberà.

-Segueix el teu cor, novel·la, març de 2011. És la primera novel·la ambientada íntegrament a Montblanc.

-Conjunt de relats, inèdits.

-Els habitants de la nit, relat inèdit de Nits en blanc, maig de 2008.

-Nits en blanc - el rodatge, publicat a youtube l'abril de 2011. Making off del Tràiler de Nits en blanc.

-Nits en blanc, llibre de relats, març de 2008. Primer exemple del món educatiu vist des del punt de vista d’un conserge d’institut.

-Tràiler de Nits en blanc, a internet (youtube i google videos), febrer 2008. És el primer tràiler d'un llibre gravat, parcialment, a la Conca de Barberà.

 

Per contactar amb l'Enric us podeu adreçar a:

També podeu fer els vostres comentaris al blog de Nits en blanc:

http://nitsenblanc.blog.cat/

 

Ja podeu trobar Segueix el teu cor i Nits en blanc en aquests establiments i Venda on-line:

A Barcelona:

PODEU COMPRAR ELS LLIBRES SIGNATS/DEDICATS PER L'AUTOR DIRECTAMENT AQUÍ:

Nits en blanc

Segueix el teu cor

LLIBRERIA ANTINOUS - Casanova, 72 (BCN, Eixample). VENDA ONLINE: Llibreria Antinous Segueix el teu cor

CÓMPLICES LLIBRERIA - Cervantes, 4 (BCN, Drassanes). VENDA ONLINE: Cómplices Llibreria Segueix el teu cor

LLIBRERIA URGELL - Comte d'Urgell, 28 (BCN, Eixample)

ABRACADABRA - Gral. Álvarez de Castro, 5 (BCN, Santa Caterina)

CASA ANITA - Carrer Vic, 14 (BCN, Gràcia)

LLIBRERIA AL·LOTS - Consell de Cent, 266 (BCN, Eixample)

LLIBRERIA DORITA - Teodora Lamadrid, 29 (BCN, Sant Gervasi)

A Lleida:

LLIBRERIA CASELLES - C. Major, 46 (Lleida). VENDA ONLINE: Caselles Nits en blanc Segueix el teu cor

QUIOSC CIMADEVILLA - Santa Cecília, 4 (Lleida)

JOSOL i ANNA BORRAS S.L. - Vallcalent, 49 (Lleida)

A l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà):

LLIBRERIA L'ÍNDEX - Lluís Carulla i Canals, 63 (L'Espluga de Francolí)

 

També us els puc fer arribar dedicats personalment, només us cal escriure:

nitsenblanc © 2007- 2016 Enric Mas